انواع قرارداد ساخت آپارتمان و بازسازی

آشنایی با انواع قرارداد ساخت آپارتمان و بازسازی در وبسایت استودیو معماری زاها

آگاهی از انواع قرارداد ساخت آپارتمان و بازسازی برای مالکین امری ضروریست. امضاء یک قرارداد، با حمایت شفاف از انتظارات طرفین و پیش آمدهای غیر منتظره یا نامطلوب، از پیمانکار و مالک حفاظت می کند. در نتیجه، بر اساس نیاز پروژه، باید از انتخاب قرارداد مناسب مطمئن شوید.

برای شناخت بیشتر شما، در ادامه، تفاوت های میان سه نوع از مهمترین قرارداد ها را بررسی می کنیم.

لطفاً برای مطالعه مطلب ذیل، چند دقیقه ای با ما همراه باشید

[lwptoc min=”2″ depth=”3″ numeration=”none” title=”فهرست مطالب محتوایی که مطالعه میفرمائید” toggle=”0″ labelShow=”نمایش فهرست” labelHide=”بستن فهرست” hideItems=”0″ width=”75%” float=”none” titleFontSize=”100%” colorScheme=”light” wrapNoindex=”1″ useNofollow=”1″]

۱.  قرارداد مقطوع (lump-sum)

در قرارداد مقطوع، برای کلیه ی خدمات مورد نیاز پروژه، یک قیمت مشخص اعلام می شود. این قراردادها به نام قرارداد نِت نیز مرسوم هستند.

در این نوع از قرارداد، معمولاً مبلغی در صورت اتمام پروژه قبل از موعد مقرر، جهت تشویق پیمانکار در نظر گرفته می شود. همچنین، در قرارداد مقطوع می توان درصدی را بعنوان خسارت دیرکرد اتخاذ کرد. در اکثر اوقات، مالکین، این نوع از قرارداد را انتخاب می کنند تا از شر تغییرات آتی خلاص شوند.

انواع قرارداد ساخت آپارتمان و بازسازی | استودیو معماری زاها

در عین حال، با امضاء قرارداد مقطوع، پیمانکار ریسک بزرگی را متحمل می شود، زیرا پس از امضاء، مالک هیچ گونه هزینه ی مازاد نمی پردازد. پیش آمدهای احتمالی، افزایش قیمت ها، تغییرات آتی و غیره، همه و همه بر عهده ی پیمانکار خواهند بود. در نتیجه، پیمانکار، قبل از تنظیم قرارداد، باید هزینه ی همه ی موارد احتمالی را در نظر بگیرد.

اگر مالکی قصد استفاده از قرارداد مقطوع داشته باشد، باید آگاه باشد که پیمانکار می تواند هزینه ی اضافه بر مفاد قراردارد را جهت موارد فوق الذکر به مبلغ کلی قرارداد اضافه کند. در غیر این صورت، یا هزینه های پیش بینی نشده از سود پیمانکار کسر خواهند شد و یا پیمانکار یک سری از خدمات را حذف خواهد کرد.

محاسن قرارداد مقطوع :

  1. مالکین می توانند هزینه های احتمالی را نپردازند.
  2. پیمانکاران دید شفافی از پروژه دارند.

مضرات قرارداد مقطوع :

  1. این نوع از قرارداد می تواند منجر به کسر سود شود.
  2. محدودیت های بودجه می توانند بر نتیجه ی پروژه تاثیر منفی داشته باشند.

۲. قرارداد فهرست بهائی

قراردادهای فهرست بهائی عموماً تاکید بر نوع خدمات بعلاوه ی نوع متریال استفاده شده برای آن خدمات هستند. این مجموعه از دسته بندی قرارداد، کار را جهت ارزیابی هزینه ها برای مالک آسان تر می کند. همچنین به پیمانکار این امکان را می دهد که پیشنهاد هزینه ی دقیق تری برای هر دسته بندی داشته باشند.

انواع قرارداد ساخت آپارتمان و بازسازی | استودیو معماری زاها

این نوع از قرارداد ساخت معمولاً جهت پروژه های ساخت استفاده نمی شود. بلکه بیشتر در خصوص خدمات کوچکتر مانند تعمیرات و یا بازسازی کاربرد دارد. با امضاء قرارداد فهرست بهائی، تطبیق دادن قیمت با خدمات انجام شده تسهیل می گردد.

محاسن قرارداد فهرست بهائی:

  1. راحتی محاسبه قیمت دسته بندی های مختلف
  2. شرح خدمات کاملا شفاف با ذکر جزئیات
  3. سهولت تطبیق قیمت با افزایش قیمت

مضرات قرارداد فهرست بهائی:

  1. دشواری محاسبه ی قیمت در پروژه های بزرگ
  2. عدم در دست داشتن قیمت نهایی، در ابتداء پروژه

بیشتر بخوانید : بازسازی ساختمان های قدیمی 

۳. قرارداد مدیریت پیمان

در قراردادهای مدیریت پیمان، به طور معمول، مالک تمامی هزینه های پروژه را پرداخت می کند، مانند هزینه ی مصالح و متریال مورد نیاز، دستمزد کارگران و دیگر هزینه های مربوطه. بعلاوه، این دسته از قراردادها شامل درصدی جهت  هزینه سربار و سود پیمانکار می شوند که توسط مالک پرداخت می شود.

بر اساس قرارداد مدیریت پیمان، ممکن است مالک مجبور به پرداخت هزینه ای بیشتر از مبلغ پیش بینی شده شود، به همین دلیل ریسک بیشتری را از پیمانکار متحمل می شود.

قراردادهای مدیریت پیمان، بر اساس نیاز پروژه، متفاوت هستند که هر کدام درصدی از ریسک را برای مالک بهمراه دارند.

قرارداد مدیریت پیمان | استودیو معماری زاها

در این نوع از قرارداد، مبلغ پرداختی می تواند هم هزینه های مرتبط به قرارداد را پوشش دهد و هم هزینه های سربار و سود پیمانکار را.

بعلاوه، قرارداد مدیریت پیمان، می تواند شامل هزینه های مرتبط با قرارداد باشد، و در کنار آن مبلغ مشخصی جهت سود و هزینه های سربار پیمانکار، در ابتداء قرارداد در نظر گرفته شود که این سود بستگی به حجم و مبلغ حدودی تمام شده پروژه دارد ودرصدآن متغیر است

محاسن قرارداد مدیریت پیمان :

  1. احتمال بیشتری وجود دارد که پروژه طبق برنامه ی از پیش تعیین شده، پیش رود.
  2. ریسک کمتری برای پیمانکار وجود دارد.
  3. هزینه ها به راحتی توسط کارفرما کنترل میشود
  4. اختلاف کارفرما و پیمانکار به حداقل خواهد رسید به جهت افزایش قیمت های بازار

مضرات قرارداد مدیریت پیمان:

  • اگر محدودیت ها اعمال نشوند، ممکن است پروژه از کنترل خارج شود.

جمع بندی

نکته مهم: توصیه میشود با توجه به نوسانات و افزایش قیمت های بازار با نظارت دقیق کارفرما حتما بصورت قرارداد مدیریت پیمان انجام شود تا شاهد مشکلات و چالش های مالی و اجرایی نباشید.

با تشکر از همراهی شما سروران گرامی

تحریریه استودیو معماری زاها

اطلاعات تماس و آدرس استودیو معماری زاها

آدرس: تهران – میدان ونک خیابان ملاصدرا – خیابان شیراز – خیابان سامان – پلاک ۶۷

۰۲۱۸۸۶۲۶۹۷۵     –     ۰۲۱۸۸۶۰۶۵۵۳

موقعیت استودیو معماری زاها در نقشه گوگل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یازده − 9 =

فهرست مطالب