جوامع پیشرفت می کنند و تکامل پیدا می کنند. طرز زندگی و ملزومات زندگی انسانهای روی کره ی زمین هم از این قضیه مستثنی نیستند. همین امر موجب می شود که بشر به انواع و اقسام از مسکن گرایش پیدا کند. اگرچه تعداد بیشماری از سبک های خانه ها وجود دارند که انتخاب را سخت می کند. اما ما در این مقاله بر روی نوع خانه ها تمرکز داریم و نه سبک آنها. قصد داریم شما را با ۱۰ نمونه از انواع خانه های محبوب-قسمت اول آشنا سازیم.
لطفاً جهت مطالعه کوتاه و کاربردی محتوای پیش رو با ما همراه باشید.
خانه های ییلاقی معمولاً یک طبقه هستند و یا شبیه به کلبه ی کوچک از نظر مساحت. این خانه ها متعلق به خانواده هایی هستند که به طور مثال در ییلاقات هند زندگی می کنند. خانه های ییلاقی کم کم در حال پیشی گرفتن از خانه های شهری هستند. مالکان آنها روی به مدرن کردن تجهیزات این خانه ها آورده اند تا بتوانند نیازهای شهری خود را برآورده کنند.
این نوع از خانه ها متشکل از چند پله که به ایوان ورودی ساختمان می رسند هستند. یک طبقه که اغلب روی پیلوت قرار دارد، ساختار اصلی ساختمان را تشکیل می دهد. عموماً، یک پنجره ی شیروانی در اتاق زیرشیروانی قرار دارد. اولین خانه های ییلاقی در ایالات متحده آمریکا در اوایل قرن بیستم ساخته شدند. این خانه ها را اکنون می توان در سراسر آمریکا یافت. خانه های ییلاقی به اندازه ی قبل متداول نیستند. البته مدرنیته و گرایش به خانه های بزرگتر بر این امر بی تاثیر نبوده است.
خانه ی شهری ملکیست بلند و باریک که از همه ی جهات توسط خانه های دیگر احاطه شده است. این خانه ها به ردیف ساخته می شوند و حداکثر در دو طبقه هستند. اما بندرت می توان خانه هایی با سه یا چهار طبقه نیز یافت. پنجره های این خانه ها فقط در جلو و عقب ساختمان قرار دارند. زیرا آنها از سمت چپ و راست به خانه های همسایه متصل هستند. اسم آنها برگرفته از محل قرارگیری آنهاست که در مرکز شهر یا شهرک، جایی که فضا محدود است، قرار دارند.
این نوع از خانه، پناهگاه معمولی است که در مناطق روستایی یافت می شود. این کلبه ها ممکن است درمحدوده های قبیله ای نیز دیده شوند. آنها از مصالح طبیعی مانند گل، آجر، چوب و برگ ساخته می شوند. کپرها از دیوارهای گلی ساخته می شوند. آنها را در فصل گرما خنک نگه می دارد که در حال تکامل نیز هستند. برای مثال در آلونک های مدرن تر می توان دودکش هایی را جهت خارج کردن دود هنگام آشپزی مشاهده کرد. این دودکش ها بر روی سقف های مخروطی شکل قرار دارند.
آپارتمان ها واحدهایی مجزا در چند طبقه هستند. طبقه های زیرین معروف به زیر زمین و یا سوییت های زیر زمین می باشند. بالاترین طبقات آپارتمان نیز پنت هاوس نامیده می شوند. بیشتر این خانه ها از چند واحد تشکیل می شوند که برای افرادی که تنها زندگی می کنند مناسب هستند.
آپارتمان های جدید دیدگاه وسیع تری نسبت به جنبه های امکانات و تسهیلات دارند. آپارتمان ها تسهیلاتی مانند تعمیرات و نگهداری در محل، لباسشویی، باشگاه ورزشی و استخر دارند. شما در این نوع از خانه ها حریم خصوصی چندانی نخواهید داشت. اما مزیت ها و مضرات دیگری هنگام تصمیم برای خرید و یا اجاره را باید در نظر گیرید.
واژه ی کلبه به خانه ای اطلاق می شود که در انگلستان بسیار معمول است. در گذشته کلبه به خانه ی ساده ای گفته می شد که سقف کاه گلی، دیوارهای محکم و یک اتاق در داخل آن داشت. اما امروزه، به خانه ی ییلاقی کوچک، کلبه گفته می شود. بعضی از افراد متمول نیز از خانه ی ییلاقی خود به اسم کلبه یاد می کنند. خانه هایی به سبک کلبه، اغلب بعنوان خانه هایی گرم و صمیمی توصیف می شوند که از نظر اندازه، معمولاً کوچک هستند. کلبه ها در اروپا، بخصوص انگلستان، میان کشاورزان طرفداران بیشتری داشتند. در ایالات متحده، برخی از کلبه ها بعنوان خانه ی ییلاقی استفاده می کنند. ولی برخی دیگر در آن زندگی می کنند.
همانطور که گفته شد با پیشرفت جوامع و تکامل زندگی انسانها، نیاز افراد به انواع مسکن نیز تغییر پیدا کرده است. خانه ی مجردی، آپارتمان کوچک، آپارتمان داخل شهر، خانه ی ییلاقی، خانه با اختلاف سطح، قلعه و غیره همگی در زیر مجموعه ی انواع خانه ها قرار می گیرند.
نوع خانه به سازه، هدف و در مواقع خاص، به تاریخ آن خانه مرتبط می شود. در حالیکه سبک خانه بیشتر به سبک معماری و طراحی آن می پردازد. در این مقاله انواع خانه ها را منطبق با همه ی طبقه های اجتماعی بررسی کردیم. شما سروران گرامی می توانید جهت مطالعه ادامه این مطلب به مقاله ۱۰ نمونه از انواع خانه های محبوب-قسمت دوم مراجعه نمایید. همچنین برای دریافت مشاوره رایگان و ساخت و بازسازی پروژه های خود می توانید از طریق راههای ارتباطی درج شده، با کارشناسان استودیو معماری زاها در تماس باشید.
با تشکر از همراهی شما سروران گرامی
تحریریه استودیو معماری زاها
آدرس: تهران – میدان ونک خیابان ملاصدرا – خیابان شیراز – خیابان سامان – پلاک ۶٧
موقعیت استودیو معماری زاها در نقشه گوگل