یکی از سازه های پرکاربرد در سال های اخیر ساخت سوله بوده است. استفاده از سوله به زمان انقلاب صنعتی اروپا بازمی گردد. پس از آن با افزایش ساخت سوله بسیاری از کشورها به آن روی آوردند.
در حال حاضر تعداد زیادی سوله در ایران ساخته شده و به صنعتی پررونق تبدیل شده است. در ادامه جهت اطلاع بیشتر در مورد اجرای سوله ها و بهترین سازنده ساخت سوله با ما همراه باشید.
در ادامه ۳ دقیقه ای را جهت مطالعه مطب پیش رو با ما همراه باشید.
سوله ها بر اساس کارایی، مهندسی و مدل های مورد نظر مهندسین طراحی و ساخته می شوند.
از انواع سوله ها می توان سوله سنگین را نام برد. این نوع سوله برای کارخانه های با خطوط تولید بالا بسیار پرکاربرد می باشد و برای فضاهای بزرگ مناسب است. از این رو ساخت این سوله زمان بسیاری را نسبت به سوله های دیگر صرف خواهد کرد.
سوله های سبک از دیگر انواع سوله ها می باشند که دارای اثربخشی کوتاه مدت هستند و به دلیل سهولت در اجرا توسط بسیاری از مشاغل به کار برده می شوند.
اجرا و ساخت سوله ها شامل چندین مرحله می باشد که به ترتیب مراحل ذیل است:
برای ساخت سوله همانند هر سازه ی دیگری نیاز به اخذ مجوز می باشد. مجوز ساخت سوله شامل مجوز بهره برداری و ساخت سازه است که برای اخذ آن می بایست شرایط و ضوابط مربوط به منطقه موردنظر را در نظر بگیرید. زیرا هر منطقه ای اعم از شهرک های صنعتی و مناطق آزاد شرایط خود را دارد.
گرفتن مجوز با طی مراحل اداری چالش های فراروانی دارد که بهتر است برای آشنایی با قوانین آن از مشاوران در این زمینه کمک بگیرید.
برای خرید زمین مواردی همچون شرایط حمل و نقل، امنیت محیط، نزدیکی به بازار و مکان فعالیت می بایست بررسی شوند تا با اطمینان و بدون مشکلی برای آینده زمین خریداری شود.
در این مرحله می بایست برای انتخاب بهترین سازنده سوله تصمیم گرفته شود. برای انتخاب برترین شرکت اجرای سوله بهتر است چندین عوامل همچون بازدید از کارخانه و رزومه شرکت و شرایط کاری آن را بررسی نمائید تا انتخاب درستی داشته را باشید.
در این مرحله مهندسین به زمین مورد نظر مراجعه کرده و جنس خاک را بررسی می نمایند تا متناسب با محیط و خاک مورد نظر سوله را طراحی و اجرا کنند.
طراحی نقشه باید بسیار دقیق انجام شود تا برش قطعات در نقشه ها مشخص شوند، به همین دلیل طراحی های نقشه با نرم افزار های پیشرفته مهندسی انجام می گیرد.
پس از آزمایش خاک عملیات جمع آوری خاک آغاز می شود که با تراز شدن زمین استحکام سازه بیشتر شود.
پس از خاک برداری نوبت به اجرای فونداسیون می رسد که اهمیت بسیاری در سازه دارد زیرا عدم اجرای صحیح آن موجب ریزش سازه و کج شدن آن خواهد شد.
برای نصب سوله در مکان مورد نظر ستون ها بر روی فونداسیون نصب شده و دیگر قطعات نیز بر روی سازه اجرا می شوند.
پس از اتمام نصب قطعات اکنون سقف، دیوار ها و پنجره ها نصب می شوند. پنجره ها بر روی سقف به شکل نورگیر و دیوارها به صورت بازشو خواهند بود.
تا اکنون سوله ساخته شده و نیازمند تجهیزات برق و تأسیسات می باشد. برای اتصال برق نیز ابتدا مصرف برق مشخص می شود و انشعابات لازم دریافت خواهد شد. سپس تابلوهای اصلی و فرعی در داخل سوله اجرا و در نهایت کابل و پریز های برق نصب می شوند.
اجرای تأسیسات ارتباط مستقیمی با نوع کاربری دارد. تأسیسات مربوط به سرمایش و گرمایش سوله می باشد و در صورت مصارف خاص از تأسیسات اضافی استفاده می شود.
سیسستم اعلام و اطفاء حریق با روش های مختلفی انجام می گیرد. دوربین های مدار بسته و دزدگیر در این مرحله اجرا می شوند و برای نظارت در ورود و خروج، از سیستم های کنترل تردد استفاده می گردد. لازم به ذکر است که سیستم امنیتی همزمان با اجرای برق قابل نصب می باشد.
ساخت سوله یکی ار کارهای سخت و دشوار است که برای اجرای اصولی آن نیاز به داشتن اطلاعات کافی و زمان و انرژی بالایی می باشد. به همین منظور برای انتخاب بهترین سازنده ساخت سوله باید حساسیت بالایی را داشته باشید.
زیرا هر خطا در طراحی و اجرای سوله عواقب جبران ناپذیری را به همراه دارد و موجب ایجاد وقفه در کار و همچنین افزایش هزینه ها می شود.
بهترین سازنده ساخت سوله می بایست از آیین نامه های رسمی سازمان نظام مهندسی پیروی نماید زیرا با عدم رعایت آن ساخت سازه غیر استاندارد خواهد بود و مجوز های لازم را برای کار دریافت نخواهد کرد.
نکته مهم دیگر در اجرای سوله ها ساخت سوله با برنامه ریزی دقیق و کامل است. همچنین مخارج کار نیز باید با دقت محاسبه شده تا از ایجاد مشکل و موارد خاص جلوگیری شود.
در ساخت سوله ها رعایت استانداردهایی همچون ارتفاع سوله، شیب سوله، طول سوله و عرض سوله ضروری است.
ارتقاع استاندارد ارتفاع سوله بین ۴ الی ۲۵ متر می باشد. در رابطه با شیب سوله باید ذکر کرد که رابطه معکوسی با دهانه سوله دارد به این معنی که هرچه دهانه سوله بیشتر باشد شیب سازه کمتر می شود. استاندارد طول سوله ها حداکثر ۹۰ متر می باشد و فاصله میان سوله ها ۶ الی ۹ متر است.
سوله ها نوعی سازه ی فولادی می باشند که کاربردهای مختلفی دارند. به همین منظور مراحل ساخت سوله ها نسبت به دیگر سازه ها متفاوت می باشد و اهمیت بالایی دارد.
با ساخت اصولی و سپردن آن به بهترین سازنده ساخت سوله می توان علاوه بر زیبایی سوله از ایمنی و هزینه های آن آسوده بود.
استودیو معماری زاها یکی از بهترین شرکت ساخت سوله های صنعتی در تهران می باشد که با به کارگیری بهترین تجهیزات و صرف هزینه های کم ساخت سوله را به پایان می رساند. شما می توانید برای مراجعه و دریافت خدمات از طریق راه های ارتباطی زیر با استودیو معماری زاها در ارتباط باشید.
آدرس: تهران – میدان ونک خیابان ملاصدرا – خیابان شیراز – خیابان سامان – پلاک ۶٧
موقعیت استودیو معماری زاها در نقشه گوگل